OV-UA (0320)


Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak!
Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Csikós Sándor, budapesti nyugdíjas vagyok.
Egy fontos külpolitikai kérdésben – az Ukrajna számára gyorsításra szorgalmazott vízumkönnyítés ügyében – írok Önnek.
Nem tudom, tisztában van-e Ön azzal, hogy valójában mi is történt Ukrajnában két évvel ezelőtt. Tisztában van-e azzal, hogy fasiszta suhancok jól szervezett, az Egyesült Államok és kijevi nagykövetsége által közvetlenül irányított, három hónapig tartó olyan erőszakos, véres zavargásainak eredményeként döntötték meg Viktor Janukovics elnök hatalmát – amilyen zavargásokat egyetlen civilizált ország sem tűrne meg, nemhogy három hónapig, de három napig sem. Janukovics, természetesen korrupt gazember volt, aki (AKÁRCSAK ELŐDEI, KÖZÖTTÜK A NYUGAT-BARÁT JUSCSENKO IS) szétlopta, széthordta az országot. Ám 2015-ben amúgy is elnökválasztás lett volna az országban, amikor is az ország polgárainak módjuk lett volna békésen, alkotmányos úton eltávolítani őt. (Bizonyosan meg is tették volna, hiszen már rendkívül népszerűtlen volt.)
Hallott-e Ön arról, amiről Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes asszony a nyilvánosság előtt dicsekedett: AZ AMERIKAI KORMÁNY, 2009 és 2013 között, ÖTMILLIÁRD DOLLÁRT FORDÍTOTT A NEKI NEM TETSZŐ ÁLLAMFŐ MEGBUKTATÁSÁRA? Milyen ország az olyan, amelynek leendő kormányáról az említett hölgy, illetve Geoffrey Pyatt kijevi amerikai nagykövet már jó két héttel a fordulat bekövetkezése előtt telefonon egyeztetett egymással? (Nem emiatt utáltuk John Goodfriendet? Én például ki nem állhattam. Kijev, Ukrajna viszont ma olyan, mint egy latin-amerikai diktatúra volt, úgy 80-100 évvel ezelőtt.)
Hallott-e Ön arról, hogy 2014. február 22-én az ukrán parlament – ahová már be sem engedték a leendő rezsim ellenzékét – a terror légkörében, minden alkotmányos és törvényes jogszabályt felrúgva nyilvánította hatalmától megfosztottnak a városban kialakult gyilkos pogromhangulat elől menekülni kénytelen volt törvényes államfőt. (Nagyjából mintha az SA barnaingesei rontottak volna be a Reichstag épületébe, keresztülerőltetve a nácik által követelt változtatásokat – például Hindenburg elnök eltávolítását.) Tudja-e, hogy Kijev főterén (a Majdanon) még hetekig ülésezett az ilyen-olyan fasiszta osztagokból álló, afféle „Nemzeti Számonkérő Szék”?
Hogy mi történt, rögtön a hatalomváltás után a kisebbségi jogokkal, arra talán még Ön is emlékszik. Hiszen Ön volt az egyik első európai politikus, aki szót emelt azok kirívó megnyirbálása ellen. Arról hallott-e, hogy a minap az egyik fasiszta képviselő (félreértések elkerülése végett: az ukrán parlamentben szinte csak fasiszta pártok képviselői – esetleg hozzájuk húzó pártonkívüliek – ülnek) törvénytervezetet nyújtott be arról, hogy legyen tilos ezentúl nyilvános helyeken oroszul (és más kisebbségek nyelvén) beszélni? Szakértők szerint a tervezetet jó eséllyel meg is fogják szavazni.

Nota bene: a „Majdan” napjaiban az egész nyugati „közösség” – az Egyesült Államokkal az élen – hangosan sivalkodott, amikor Janukovics be kívánta vetni a rendőrséget – holott bármelyik állam, hasonló helyzetben, ezt tette volna. Ugyanezek a hölgyek és urak, két hónappal később már azt sürgették, hogy az új rezsim katonai erővel fojtsa vérbe az Ukrajna délkeleti részén kibontakozó tiltakozó mozgalmakat. Joe Biden amerikai alelnök április végén kifejezetten abból a célból utazott Kijevbe, hogy az új rezsim habozó kormánytagjaitól KIKÖVETELJE a fegyvertelen, tiltakozó tömegek elleni katonai büntető expedíció megindítását! Pedig az akkor még békésen demonstráló tömegek csupán arról követeltek népszavazást, hogy a Donyec-medence (Donbassz) kapjon autonómiát, a soknemzetiségű, rendkívül sokarcú, igen eltérő történelmi-kulturális, vallási hátterű országrészekből évszázadokig toldozgatott országot pedig alakítsák át föderációvá. (Nota bene: arról tetszett-e hallani, hogy – miközben az annyit emlegetett minszki béke-megállapodás egyik legfontosabb követelménye Kijev számára: az ország alkotmányának olyan értelmű átalakítása, amely lehetővé teszi a föderatív államforma kialakítását – Porosenko elnök KEREK-PEREC KIJELENTETTE: AZ UNITÁRIUS UKRAJNÁBAN SOHA NEM LESZNEK AUTONÓM TERÜLETEK. Gondolom, Kárpátalján sem.)
A donyeckiek békés tüntetéseire az volt a válasz, hogy a régióra szabadították NEMCSAK AZ UKRÁN HADSEREGET, DE A FASISZTA FÉLKATONAI ALAKULATOKAT IS. A két éve tartó háborúban falvak, városok sorát lőtték szét. A kezdetben még békés fegyvertelen lakosságra légierővel, tankokkal, páncélosokkal, ágyúkkal, tarackokkal, akna- és gránátvetőkkel rontottak rá, hihetetlen könyörtelenséggel. A népe ellen háborúzó hadsereg (nota bene: terrorellenes műveletnek, (ATO) nevezik a katonai megtorló hadjáratot) módszeresen lövi a civil lakosság házait, lakónegyedeit, a civil infrastruktúrát, a közműveket. De sor került FOSZFOR- ÉS KAZETTÁS BOMBÁK BEVETÉSÉRE IS, amelyeknek a nemzetközi egyezmények még katonai célpontok elleni használatát is tiltják. Ennek – hivatalos adatok szerint – közel tízezer CIVIL áldozata van (a sajtóban szereplő ÖSSZESEN tízezres szám nem igaz). Ebben a tízezerben nincs benne a mindkét részről elesett több tízezer katona. Az elfoglalt területeken a kijevi rezsim olyan terrort, rémuralmat tart fenn, amihez foghatót talán még a Wehrmacht sem gyakorolt. A letartóztatott civileket, a népi erők elfogott katonáit minden képzeletet felülmúló kegyetlenséggel kínozzák, a kijevi rezsim háborús bűntetteinek már se szeri, se száma. Egy magyar portál is bemutatta (az egyébként az egyik ukrán náci félkatonai terrorkülönítmény által, megfélemlítés céljából készített és terjesztett) rettenetes videót: amin egy elfogott donyecki honvédet feszítenek előbb keresztre, majd égetnek el elevenen. (A kérdéses „Azov” brigád egyébként a belügyminisztérium alá tartozó, náci jelképeket viselő, egyik legrettenetesebb félkatonai terrorbrigád.)
A legutóbbi EU-csúcstalálkozón Donald Tusk megdicsérte Ukrajnát a reformok végrehajtásában, a korrupció leküzdésével kapcsolatban – amelyek a megadandó vízumkönnyítés legfontosabb feltételei között szerepelnek. Miközben a reformok körüli téblábolás az ukrán parlamentben is beszédtéma. Ami pedig a „korrupció leküzdését” illeti: még az amerikai szenátus is, egy minapi meghallgatáson azt kifogásolta, hogy nincs előrelépés a korrupció leküzdésében. (Porosenko elnök vagyona a háború két éve alatt megduplázódott, alaposan megtollasodott a többi miniszter is. Az amerikai hadisegélyek köztudottan 25-40 százaléka magánzsebekbe vándorol. A korrupció pedig teljesen átszövi a gazdaságot.
Hallott-e a miniszterelnök úr, hogy a Krím-félsziget bejáratánál már több ezer iszlám szélsőséges fegyveres, illetve a török „Szürke Farkasok” rohambrigádjai gyülekeznek. Céljuk – ha nem is a Krím megtámadása, (bár olyan erőkkel készülnek, mintha háborút akarnának indítani) –, de állandó feszültség, instabilitás fenntartása, terrorcselekmények szervezése a Krím (és Oroszország) ellen. Folyamatosan, hajókon érkezik az utánpótlás: az egyszerre több száz terroristát szállító hajók – román kikötők érintésével – Ogyesszában kötnek ki.
Hallott-e a miniszterelnök úr arról a nemrégiben elfogadott ukrán törvényről, miszerint a kijevi kormány oldalán harcoló külföldiek KEDVEZMÉNYESEN, GYORSÍTOTT ELJÁRÁSSAL UKRÁN ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT KAPHATNAK? Számot vetett-e Ön (a munkatársai, a tanácsadói), hogy A VÍZUMMENTESSÉG MEGADÁSÁVAL IDŐKÖZBEN UKRÁN ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT KAPÓ ISZLÁM TERRORISTÁK SZÁZAI, EZREI ELŐTT NYÍLIK MEG AZ ÚT hazánkba, Európa többi országába? És ezek már tényleg, már mind terroristák lesznek. Vízumok nélkül, legális ukrán útleveleikkel nem kell többé rejtőzködve jönniük. Ha feladatot kapnak Európa más részein is: indulhatnak rögtön – A KUTYA SEM FOGJA ŐKET TÖBBÉ MEGÁLLÍTANI.
És Ön – aki minden elismerést megérdemlően – távol tartotta tőlünk a délről érkező menekülteket, (terroristákat is) – MOST KELET, UKRAJNA FELŐL MEGNYITJA ELŐTTÜK AZ UTAT. Kérdezem én: hol itt a logika?
Bizonyára Ön sem hallott arról (mert hogy a magyar sajtónak ez sem hírértékű), hogy UKRAJNA, ÚJABBAN, KEZDI KITERJESZTENI JOGHATÓSÁGÁT KÜLFÖLDI ÁLLAMOKRA, ÉS AZOK POLGÁRAIRA. Mint ismeretes: április 6-án a holland polgárok KONZULTATÍV népszavazáson mondanak véleményt hagyja-e jóvá kormányuk az Unió és Ukrajna közötti társulási megállapodást. (Az utóbbiról köztudott: nemhogy nem az uniós tagság előkészítője, de kifejezetten vakvágány az Unió által igazából befogadni nem kívánt országok számára. Lévén, hogy még soha, egyetlen társult államból sem lett még az EU tényleges tagja. A konzultatív népszavazás – tudjuk – semmire sem kötelezi a kormányt. Ráadásul igen valószínű, hogy érdeklődés híján, érvénytelen lesz.
Kijevben azonban nagy a riadalom: a külső felderítő szolgálat parancsnoka még február elején (amikor még folyt a népszavazásra az aláírásgyűjtés), engedélyt kért az államfőtől: emberei hadd menjenek Hollandiába, és különböző eszközökkel (újságírók megvásárlása, lejárató kampányok, az aktivisták megfélemlítése, végső soron pedig „FIZIKAI RÁHATÁS”) próbálják meghiúsítani a népszavazást. A szót tettek követték: ismertté váltak a forgatókönyv megvalósulásának részletei. Egészen odáig, hogy egy HOLLAND SZOCIALISTA KÉPVISELŐ TANÁCSADÓJÁNAK A GÉPKOCSIJÁT SZÁNDÉKOSAN NEKISZORÍTOTTÁK AZ AUTÓPÁLYA ELVÁLASZTÓ KORLÁTJÁNAK (a munkatárs súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset szándékos voltát a rendőrség is alátámasztotta). Maga a képviselő – aki ellenzi a kijevi rezsimet – erre lemondta részvételét egy, a Donyeckkel szolidaritást vállaló rendezvényről.
Nagyezsda Szavcsenko ügyével kapcsolatban ukrán képviselők fölvetették: OROSZ ÁLLAMPOLGÁROKAT, „ÜGYNÖKÖKET”, donyecki vezetőket kell ELRABOLNI, UKRAJNÁBA HURCOLNI ÉS OTT TÚSZKÉNT FOGVA TARTANI, „CSEREALAPKÉNT”. Munkácsi „ismerősünk”, a Jobb Szektor, már meg is kezdte speciális osztagok kiképzését, amelyek feladata OROSZORSZÁG (netán más országok is) TERÜLETÉRE BEHATOLVA FOGLYUL EJTENI és Ukrajnába vinni A KISZEMELT CÉLSZEMÉLY(EKE)T. Ehhez még hozzátehetjük: a kijevi parlament még az ősszel felhatalmazta az ország titkosszolgálatait: ha szükségesnek látják, ne csak Ukrajna, DE MÁS ORSZÁGOK TERÜLETÉRŐL IS ELRABOLHASSANAK EMBEREKET.
MI EZ, HA NEM MÁS ÁLLAMOK SZUVERENITÁSÁNAK LÁBBAL TIPRÁSA? Az orosz, holland – netán más országok-beli állampolgároknak MOSTANTÓL TARTANIUK KELL, HOGY a kijevi rezsimnek netán nem tetsző POLITIKAI NÉZETEIK MIATT UKRÁN HATÓSÁGOK, AZ Ő SAJÁT HAZÁJUK TERÜLETÉN, VELÜK SZEMBEN ELJÁRHATNAK?
És mire jó a vízumkönnyítés? Mire jó, hogy egy fasiszta állam diákjai, a magyar állam nagylelkű ösztöndíjaival, Magyarországra jöhetnek. (Ki tudja, az ukrán diákok közül hány lesz a titkosszolgálatok feladatokkal megbízott embere?) Nem ért volna rá meghívni az ukrán diákokat, ha véget ér a háború, és Kijevben egy normális kormány, nem pedig a hatalmat erőszakkal megragadó náci junta irányít majd?
Annyira felülír minden józan megfontolást 150 ezer kárpátaljai magyar könnyített utazása? Nem lehetett volna megvárni a helyzet normalizálódását? Hogy ez még sokára lesz? Akkor tessék végre elmélyedni a probléma mibenlétében – és hozzájárulni ahhoz, hogy az ukrajnai rémálom valahára véget érjen. Hiszen jól mondta Rétvári Bence úr: nem hagyjuk többé, hogy minket nagyhatalmak irányítsanak!
Az első világháború előtt járta egy mondás az akkori montenegrói fejedelemről: felgyújtaná az egész világot, csak hogy annak a tüzén egy rántottát süthessen.
Csikós Sándor

Приложенные файлы

  • docx 15338045
    Размер файла: 20 kB Загрузок: 0

Добавить комментарий