Pane_objekti_oikeaan_muotoon


Pane objekti oikeaan muotoon.
1)1. Ensin te kirjoitatte ... tämän testin ja sitten annatte ... paperit minulle.2. Haluan ... kupin kahvia.3. Ostan ... nuo mustat kengät (mon.).4. Voitko avata ... ikkunan?5. Etkö sinä tunne ... MARJA Virtasta? 6. Sinun täytyy auttaa ... minua.7. Sinun täytyy tuntea ... heidät.8. Tunnenko minä ... heitä?9. Ostanko ... SUKLAAta?10. Minä luen ... KIRJAa, kun Nils katsoo ... TELEVISIOta.
2)Täydennä kertomus objekteilla. Nousen aamulla 6.30 ja otan ... SUIHKUn. Sitten teen ... AAMIAIsEN. Samalla kun syön ... AAMIAIsta, luen ... LEHTeä. Syön ... KAKSI VOILEIPÄä ja ... MUNAn. Juon ... KUPIn KAHVIa ja ... LASIn TUOREMEHUa.  Luen ... LEHden loppuun ja lähden sitten työhön.
3)Tässä on pieni  dialogi. Pane objektit oikeaan muotoon.- ... MItÄ sinä teet tänään?- Aion kirjoittaa ... PITKÄn KIRJEen Mariolle.- Älä kirjoita ... KIRJEttä tänään.- Voisimme katsoa ... Sen AMERIKKALAIsen FILMIn, joka tulee tänään televisiosta. - En halua nähdä ... Sitä AMERIKKALAIsta FILMIa.
4)Tässä on erilaisia tilanteita. Pane objekti oikeaan muotoon.1) - Tapaatko ... LIISAn tänään?- Ei, en tapaa ... HÄNtä tänään. Tapaan ... HÄNet huomenna.- Miksi kysyt? Haluatko, että vien ... VIESTIn Liisalle?- Joo, voisitko antaa hänelle ... TÄMÄn KIRJAn? Lainasin ... SEn häneltä ja luin ... SEn jo. 2) - Hei, Riitta. Muistatko ... MINua?- Anteeksi, mutta en kyllä muista ... SINua. 3) - Annella on huomenna syntymäpäivä. ... MItÄ me ostamme hänelle?- Voisimme ostaa hänelle ...VIISI RUUSUa.- Hyvä. Ostatko sinä ... ne KUKAt (mon.)?- Okei. Lähetän hänelle myös ... SÄHKÖIsEN ONNITTELUKORTIn. 4) - Voitko antaa ... TÄtÄ RAHAa Kaisalle, kun näet ... KAISAn huomenna? - En näe ... KAISaA huomenna. Näen ... HÄNet vasta ensi viikolla.5) - Auttaako Mikko ... MARJaA kotona?- No joo joskus, mutta kyllä Mikko katsoo tavallisesti ... TELEVISIOta, kun Marja tekee ... RUOKAa.7) - Tunnetko ... TUOn MIEhen?- ... Kenet?- ... TUOn, joka lukee ... LEHTeä.- Ei, en tunne ... HÄNtä.- Sinun täytyy tuntea ... HÄNet. Hän lukee ... SÄÄTIEDOTUSta televisiossa joka päivä. Kaikki tuntevat ... HÄNet.5) Ja vielä pari tilannetta.  Valitse objektin sijamuoto.- Hei Minna! Pitkästä aikaa! Mitä kuuluu?- Kiitos. Ihan hyvää. Entä sinulle?- OK, ei mitään erityistä. Onko sinulla aikaa? Ehditkö kahville?- Joo, ilman muuta. Mihin mennään?- Tässä lähellä on kiva pieni kahvila. Mennään sinne.- Joo. Minä ostan vain tuolta kioskilta ... ILTALEHden.- Joo ja minä käyn hakemassa pankkiautomaatilta ... RAHAa.- Hyvä. Nähdään kahvilassa.----- No niin. Mitä sinä otat? Minä otan ... KUPIn kahvia ja ... VIINERIn.- Minä otan ... ESPRESSOa ja ... CROISSANTin.- Hei, katso. Näetkö ... TÄMÄn ARTIKKELIn. Se kertoo Lotasta.- Kenestä Lotasta?- Etkö sinä tunne ... LOTTAa? Täytyyhän sinun tuntea ... LOTTA.- En minä tunne ... HÄNtä.- No, se Mikkolan Lotta.- Ai, kyllä minä ... SEn LOTAn tunnen. Mitä siinä jutussa lukee?- Lotta järjestää ... SEMINAARIn Itämeren tilasta.- Ohhoh.- Joo. Etkös sinäkin harrasta ... LUONNONSUOJELUa…

Приложенные файлы

  • docx 18406220
    Размер файла: 14 kB Загрузок: 0

Добавить комментарий